دنیای اقتصاد – تبریز – رعنا نیک‌رفتار : رئیس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان‌شرقی گفت: کرونا ۲۱۷۳ میلیارد تومان به بخش کشاورزی استان خسارت وارد کرده است.

اکبر فتحی با اعلام اینکه این میزان خسارت بر اساس بررسی کارشناسی معاونت‌ها و مدیریت‌های تخصصی سازمان برآورد شده است، گفت: پیگیری‌های لازم برای تامین جبران خسارت و تخصیص منابع مالی مورد نیاز حمایتی انجام گرفته است.

وی افزود: کرونا به زیربخش‌های واحدهای تولیدی کوچک و متوسط، همچون صنایع کشاورزی، دام و طیور، شیلات، زراعت و باغبانی و حفظ نباتات استان در کوتاه مدت و دراز مدت خسارت وارد کرده است.

وی اظهار کرد: پس‌زدگی محصولات کشاورزی صادراتی و عرضه آن به بازار داخلی موجب افت قیمت این محصولات در کشور می‌شود که در کوتاه مدت موجب رضایت مصرف‌کنندگان می‌شود اما در ماه‌ها و سال آینده می‌تواند موجب چالش در تولید و مشکل در عرضه و همچنین افزایش قیمت این محصولات در داخل شود.

فتحی افزود: با توجه به اینکه تولیدکنندگان گل و گیاه در ماه‌های اسفند و فروردین و ایام عید فروش زیادی دارند و در طول سال فعالیت‌هایشان معطوف، این دو ماه است؛ متاسفانه شیوع ویروس کرونا فعالیت بازار تجاری و عرضه را در این بخش تحت تاثیر قرار داد، از این رو برآورد خسارت شیوع کرونا به محصولات حوزه گلخانه 63 میلیارد و 960 میلیون تومان بوده است.

وی با بیان اینکه بخش کشاورزی از مهم‌ترین بخش‌های اقتصادی استان آذربایجان‌شرقی است که در زندگی مستقیم و غیرمستقیم مردم استان اثر می‌گذارد، گفت: شیوع ویروس کرونا بر مشاغل مختلفی اثر منفی گذاشته و یکی از بخش‌هایی که بیشترین میزان خسارت را در منطقه متحمل شده است، بخش کشاورزی بوده است. وی ادامه داد: بخش کشاورزی آذربایجان‌شرقی تا بهمن سال گذشته از رونق خوبی در زمینه تولیدات، حمل ونقل، بازار و صادرات محصولات برخوردار بود ولی متاسفانه با شیوع ویروس کرونا، آثار و تبعات اقتصادی آن در زیربخش‌های مختلف کشاورزی باعث کاهش تولید در برخی از واحدها شد. رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان گفت: کاهش شدید قیمت و عدم کشش برخی محصولات کشاورزی تولید استان به ویژه محصول سیب در سبد میوه شب عید به دلیل کاهش تقاضا و مصرف، کاهش و توقف صادرات محصولات کشاورزی، محدودیت تردد کشاورزان، ادوات و بهره برداران در استان و تعطیلی کسب و کارهای محلی مرتبط دیگر مواردی هستند که در زیربخش‌های اقتصادی کشاورزی استان تاثیرگذار بوده‌ است.

وی درباره اثرات کرونا بر بخش کشاورزی استان تشریح کرد: نیمه فعال شدن اکثر کارخانه‌های تولید خوراک آبزیان، کاهش میزان خرید شیر توسط کارخانه‌های لبنی عمده استان و کاهش میزان فروش محصولات لبنی توسط کارخانه‌ها، کاهش حمل و نقل و توزیع نهاده‌های مورد نیاز حمل شده به استان از مبادی داخل وخارج از استان، تعطیلی بازارهای هفتگی دام و سایر محصولات کشاورزی و توقف عملیات هویت‌گذاری دام، اخلال در کوچ کندوهای زنبورعسل و تردد و انتقال در زنبورستان و انتقال کندوها به مناطق ییلاقی از تبعات سوء ناشی از کرونا در بخش کشاورزی استان است. وی افزود: کاهش شدید قیمت مرغ زنده درب مرغداری به علت کاهش شدید تقاضا و کاهش شدید قیمت جوجه یک روزه به علت کاهش جوجه ریزی و کاهش تقاضا و کاهش خرید بچه ماهی و مشکلات تهیه نهاده‌های کشاورزی نیز از تبعات سوء بیماری ناشی از کرونا در بخش کشاورزی استان است. وی گفت: کمبود شکر در واحدهای تولیدی صنایع تبدیلی و غذایی و در زنبورستان‌ها، متضرر شدن تولید‌کنندگان نهال در استان، کاهش تقاضای فعالیت‌های کارگری به خصوص در امور باغبانی و کودپاشی سرک بهاره، ایجاد خلل در عملیات مبارزه با علف‌های هرز و سایر آفات و امراض و نوسانات قیمت برخی از محصولات به دلیل اختلال در تامین، تولید و عرضه از دیگر موارد و مشکلاتی است که به سبب شیوع کرونا با آن روبه‌رو هستیم.

https://donya-e-eqtesad.com/%D8%A8%D8%AE%D8%B4-%D8%A7%D8%B3%D8%AA%D8%A7%D9%86-%D9%87%D8%A7-30/3653689-%D8%AE%D8%B3%D8%A7%D8%B1%D8%AA-%D9%86%D8%AC%D9%88%D9%85%DB%8C-%D8%A8%D9%87-%DA%A9%D8%B4%D8%A7%D9%88%D8%B1%D8%B2%DB%8C-%D8%A2%D8%B0%D8%B1%D8%A8%D8%A7%DB%8C%D8%AC%D8%A7%D9%86-%D8%B4%D8%B1%D9%82%DB%8C