رفع تداخلات اراضی تا سال ۱۴۰۲ به اتمام میرسد.
رییس سازمان امور اراضی کشور امروز چهارشنبه در نشست خبری به مناسبت سی امین سالگرد تاسیس این سازمان گفت: رفع تداخل اراضی، کاداستر و حدنگاری و صدور شناسنامه مالکیت اراضی کشاورزی از محوریترین وظایف و ماموریتهای ما در حوزه ثبت مالکیت است.
رضا افلاطونی افزود: یکی از برنامههای ما برای حفاظت از اراضی کشاورزی و حفظ کاربری، هوشمندسازی اقدامات سازمان امور اراضی کشور میباشد.
وی اظهار داشت: قصد داریم از فضای حفاظتی اراضی به صورت سنتی به سمت شیوهها و فناوریهای نوین حرکت کنیم و از جمله در هوشمندسازی امر حفاظت با استفاده از تصاویر ماهوارهای و پهپادها، پایش و رصد کامل اراضی را انجام دهیم.
افلاطونی ادامه داد: در این راستا برای نخستین بار پایش هوشمند اراضی شهرستان دماوند با همکاری سازمان جغرافیایی نیروهای مسلح طی تفاهمی صورت گرفته است و نتایج راستیآزمایی نشان میدهد بیش از ۹۷ درصد تصاویر ماهوارهای پایش، صحت داشتهاند.
وی تصریح کرد: ما وارد فاز عملیاتی پایش هوشمند عرصههای کشاورزی با سازمان جغرافیای نیروهای مسلح و یا هر شرکتی که توان این کار را داشته باشد، خواهیم شد.
رییس سازمان امور اراضی کشور اضافه کرد: سایر برنامهها و اقدامات این سازمان در حوزههایی مانند درخواست تغییر کاربری کشاورزی و غیرکشاورزی، کاداستر و واگذاری اراضی، بحثهای حقوقی ساخت و سازهای غیرمجاز به صورت هوشمند انجام میشود.
وی خرد شدن اراضی کشاورزی را یکی از آسیبهای کشور عنوان کرد و گفت: خرد شدن اراضی به معنی غیراقتصادی شدن قطعات کشاورزی و خروج از چرخه تولید است که امنیت غذایی و زیستی را به خطر میاندازد.
افلاطونی با بیان این که زنگ خطر خرد شدن اراضی کشاورزی به صدا درآمده است، گفت: ما متولی اجرای کار و رسانههای جمعی متولی فرهنگسازی در حفظ اراضی کشاورزی هستند.
وی افزود: در ایران، زمین به کالای سرمایهای تبدیل شده و این امر زیربنای زمینخواری، کوهخواری و سوءاستفادههای مختلف است.
این مسوول اذعان داشت: یکی از قوانین ارزشمند که در راستای حفظ اراضی کشاورزی در سال ۱۳۸۹ تصویب شد، قانون افزایش بهرهوری اراضی کشاورزی است و بر اساس آن اگر زمینی از چرخه تولید خارج شود باید مالکیت آن دوباره به دولت برگردد و در اختیار تولید کننده قرار گیرد.
وی تاکید کرد: زمین کشاورزی باید در اختیار اهلیت آن که کار تولیدی در این حوزه انجام میدهد باشد.
افلاطونی بر ضرورت اصلاح قوانین در حوزه اراضی تاکید ورزید و گفت: یکی از چالشهای موجود این است که قوانین، جرم تغییر کاربری غیرمجاز اراضی کشاورزی را جرم آنی تلقی میکند و از این رو پس از سه سال فرد مخاطی قابل پیگرد نیست.
وی ادامه داد: باید پیگیری کنیم این نقص قانونی برطرف شود و جرم تغییر کاربری غیرمجاز اراضی کشاورزی به عنوان جرم مستمر و قابل تعقیب محسوب شود.
رییس سازمان امور اراضی کشور با ارایه گزارشی از عملکرد امسال این سازمان ابراز داشت: شناسایی ۵۷ هزار مورد تغییر کاربری غیرمجاز در کشور و اعلام اخطار توقف عملیات به آنها، اجرای ۱۲۲۴ حکم قطعی قلع و قمع ، واگذاری ۳۴۴۷ هکتار زمین به طرحهای کشاورزی و فعالیتهای مرتبط با کشاورزی و واگذاری ۲۰۸۰ هکتار زمین به طرحهای غیرکشاورزی از اقدامات این سازمان طی ۹ ماهه سال جاری هستند.
پایگاه اطلاعرسانی وزارت جهاد کشاورزی/