دبیر خانه کشاورز استان گلستان گفت: کاهش سود بانکی در بخش کشاورزی یکی از مطالبههای اصلی بهره برداران و فعالان اقتصادی در این استان از رییس جمهور است.
علیقلی ایمانی در گفت و گویی افزود: اکنون در شورای قیمت گذاری سود بانکی ارایه تسهیلات به بخش کشاورزی ۱۵ درصد لحاظ شده که بانکها به این مصوبه عمل نکرده و پرداخت تسهیلات آنها کمتر از ۱۸ درصد نیست.
وی ادامه داد: این تناقض در دریافت سود بانکی از کشاورزان ربطی به اعمال تحریمهای ظالمانه ندارد بلکه در مدیریت اجرا بوده که باید به این معضل رسیدگی شود. وی خاطرنشان کرد: با توحه به این که اقتصاد این استان برپایه کشاورزی بوده و ساماندهی سود بانکی در این بخش میتواند کشاورزی منطقه را از جمله در افزایش ضریب مکانیزاسیون، تامین سرمایه در گردش برای خرید نهادههای موردنیاز و افزایش بهره وری در تولید، شتاب داده و اقتصادی کند.
ایمانی تناسب سازی افزایش قیمت محصولات کشاورزی با افزایش قیمت نهادههای تولید از جمله کود، سم، بذر، ادوات دنباله بند و ماشینهای کشاورزی و حق آبه را ضروری دانست و افزود: اکنون هزینه کرد کشاورزان با تولید آنها همخوانی نداشته و در هر سال زراعی متحمل زیان فراوان میشوند.
استان گلستان در تولید ۱۵ محصول راهبردی کشور شامل دانههای روغنی کلزا، سویا و آفتابگردان، هلو، توتون و گوشت مرغ رتبه اول، گندم، چغندرقند و خرمالو مقام دوم، شلتوک(برنج)، پیله تر ابریشم، میگو و پنبه رتبه سوم، ماهیان پرورشی و خاویاری رتبه چهارم و جو و زیتون رتبه پنجم کشوری را دارد.
دبیر خانه کشاورزی گلستان، رفع ممنوعیت کشت برنج در نوار جنوبی استان گلستان که از لحاظ منابع آبی مشکل ندارد، دیگر خواسته کشاورزان از رییس جمهور برشمرد و گفت: رفع این ممنوعیت برای این منطقه استان از بندرگز تا کلاله میتواند ارزش افزوده، ایجاد فرصت شغلی از طریق به کارگیری کارگران و به روز کردن واحدهای شالیکوبی و افزایش درآمد برای بهره برداران، همراه داشته باشد.
آبان ۹۷ هیات وزیران مصوبهای مبنی بر ممنوعیت کشت برنج در همه استانها بجز مازندران و گیلان را تصویب کرد، اما در استان گلستان ۱۵ هزار هکتار نسقهای قدیمی وجود دارد که سابقه کشت برنج دارند.
همچنین با توجه به محدودیتهای منابع آب و میزان تبخیری که در گلستان وجود دارد، مجوز کشت خشکه کاری برنج در این استان با وجود ممنوعیت کشت برنج به غیر استانهای گیلان و مازندران، ابتدای سال ۹۸ از هیات دولت اخذ شد.
گلستان با بیش از ۲۰ هزار کیلومتر مربع وسعت و جای دادن هفت اقلیم از ۱۳ اقلیم دنیا در همسایگی سه استان مازندران، خراسان شمالی و سمنان و کشور ترکمنستان قرار دارد و در تولید محصولات کشاورزی از جایگاه ممتازی در کشور برخوردار است به طوری که بخش کشاورزی این استان با ۲۲۰ هزار خانوار بهره بردار معادل ۳۸ درصد اشتغال خالص را به خود اختصاص داده است.