در راستای ایجاد تعاملات سازنده تفاهمنامه همکاری سهجانبه فیمابین دانشگاه آزاد اسلامی بندرعباس ؛ اتاق اصناف کشاورزی و منابع طبیعی و خانه کشاورز استان هرمزگان منعقد شد
به گزارش گروه استانها خبرگزاری آنا، در انعقاد این تفاهمنامه ابوطالب جوادی ، رئیس خانه کشاورز استان هرمزگان، احسان کامرانی رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان هرمزگان و هادی جوادی رئیس خانه اصناف کشاورزی و منابع طبیعی استان هرمزگان و هیئتهای همراه با هیئترئیسه دانشگاه آزاد بندرعباس دیدار و گفتگو نمودند.
رئیس خانه کشاورز استان هرمزگان در این نشست سهجانبه، با بیان اینکه صنعت کشاورزی از صنایع بزرگ و با قدمتی است که بر اساس نیاز انسان به غذا شکل گرفته و جز صنایع پیشگام و بزرگ در جهان محسوب میشود افزود: امروز بخش کشاورزی و آموزشوپرورش دو بخش بزرگ و زیربنایی در جهان است که یکی در بحث تربیت و تعلیم و دیگری در بحث تغذیه و انرژی بهعنوان مهمترین عوامل توسعه همهجانبه محسوب میشوند.
ابوطالب جوادی با تأکید بر نقش جوامع توسعهیافته به آموزشوپرورش از دانشگاهیان خواست برای پیشبرد اهداف و مشخص نمودن چشماندازهای توسعهای خود، از بحث آموزشوپرورش غفلت نکنند و در کنار این نهاد فرهنگی به زیربنای تعلیم و تربیت کمک مضاعف نمایند.
وی در ادامه افزود: مبحث صنایع غذایی و کشاورزی بهعنوان یک نیاز مبرم برای ادامه حیات بشریت مطرح است و باید با توجه به پیشرفتهای صورت گرفته در جهان ، رویکرد جدیدی در این حوزه به کار گرفته شود که بدون شک دانشگاهها بهعنوان یک نهاد و موسسهی علمی و پژوهشی میتوانند نقش پررنگی در کمک به توسعه کشاورزی و مکانیزه سازی این صنعت در کشور ایفا نماید .
جوادی با ابراز خرسندی از این تفاهمنامه همکاری ، بیان کرد: این تفاهمنامه اگر با جدیت پیگیری و انجام شود نتایج خوب و مثمرالثمری را از خود بجا خواهد گذاشت زیرا این اولین بار است که در این استان این سه نهاد برای پیشرفت و توسعه در کنار هم قرار میگیرند و قرار است تا با رویکردی ملی، یاریگیر و پشتیبان هم در توسعه کشاورزی باشند .
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان هرمزگان نیز در این نشست با بیان اینکه امروز نقطه عطفی در تاریخ امضای تفاهمنامهای استان هرمزگان در دانشگاه آزاد به وقوع میپیوندد و خانه کشاورز بهعنوان پیشگام صنعت کشاورزی استان برای انعقاد تفاهمنامه همکاری، در کنار این مجموعه علمی و آموزشی قرار میگیرد مایه فخر و مباهات است.
احسان کامرانی ، ابوطالب جوادی را از پیشکسوتان و مفاخر بزرگ استان هرمزگان خواند که بهعنوان سند و گنجینه زنده این استان ، خدمات شایان تجلیلی را در حوزه فرهنگ ،هنر و همچنین در حوزه کشاورزی از خود بجای گذارده است.
وی با بیان اینکه دانشگاه آزاد بهعنوان بزرگترین مجموعه دانشگاهی استان با بیشترین نیروی مجرب، در حوزههای علمی ، پژوهشی ، اجتماعی و… در حال خدمترسانی است و میرود تا با ورود به محورهای کارآفرینی و اشتغالزایی، تولید ثروت در شرکتهای دانشبنیان فعالیت نقشآفرینی نماید گفت: بدون شک نقش دانشگاه آزاد اسلامی در توسعه کشور بر هیچکس پوشیده نیست و این دانشگاه امروز با نگاهی نوین و خلاقانه میرود تا در شکوفایی کشور سهم بزرگی ایفا نماید.
دبیر هیئتامنای دانشگاه آزاد اسلامی استان هرمزگان، اظهار امیدواری کرد تا با امضای این تفاهمنامه فصلی نو در آغاز همکاری در حوزه کشاورزی گشوده و بتوان با استفاده از توانمندی و پتانسیل طرفین ، با ترسیم برنامههای علمی و عملی بلندمدت ، افقهای روشنی را به روی این صنعت در استان بگشاییم.
رئیس اتاق اصناف کشاورزی و منابع طبیعی استان هرمزگان نیز در این نشست با اشاره به اینکه این اتفاق مبارک، میتواند توسعه پایدار را رقم بزند افزود: امروز استفاده از محصولات ارگانیک بهعنوان اصلیترین فنّاوری تولید در محصولات کشاورزی در جهان مطرح است و کشوری که نتواند در تولید محصولات ارگانیک با این کشورهای توسعهیافته یا درحالتوسعه همراه شود دچار چالش بزرگی خواهد شد.
هادی جوادی ضمن ابراز خرسندی از تدوین اولین تفاهمنامه جامعه کشاورزی استان هرمزگان با بزرگترین مرکز علمی استان گفت : درعصرحاضر بیشازپیش نیاز به مطالعات علمی و پیشگیرانه برای جلوگیری از آسیب به محصولات کشاورزی است چراکه کشورهای پیشرفته چون رژیم غاصب صهیونیستی در این صنعت بسیار قوی عمل نموده و علاوه بر مقاومسازی گونههای مختلف کشاورزی به دنبال تکثیر و پرورش آفات ناشناخته برای سایر کشورهاست تا تولید محصولات سایر کشورها را دچار چالش نماید و اینجاست که پژوهشگران خبره وسختکوش ما در دانشگاهها باید با استفاده از روشهای نوین و پیشگیرانه به دنبال واکسینه کردن محصولات در مقابل این تهدیدها باشند.
دبیر اجرایی اتاق اصناف کشاورزی استان هرمزگان تأکید کرد : برای صادرات محصولات کشاورزی و استفاده داخلی هموطنان باید سعی شود همچون کشورهای پیشرفته استفاده از سموم آفتکش تا جایی که مقدوراست محدود و حتی قطع گردد و از روشهای خلاقانه و پیشگیرانه علمی اثربخش جهت مقاومسازی و تقویت گیاهان در مقابل هجوم آفتها ،قارچها، بیماریها و انواع حملات بیوتروریسمی استفاده شود و در این راه دانشگاهیان خصوصاً دانشجویان باید بهعنوان سربازان بخش امنیت غذایی در کنار کشاورزان مجرب و دلسوز برای این امر پیشقدم باشند.
رئیس دبیرخانه هیئتامنای استان نیز در این جلسه گزارشی از روند رو به توسعه استان بیان کرد و گفت: دانشگاه آزاد اسلامی بهعنوان بزرگترین مجموعه علمی استان هرمزگان توانسته در حوزه اقتصاد دریا محور،کشاورزی ، صنایع اکو توریسم و … گامهای بزرگی بردارد.
محسن دهقانی با اشاره به دستاوردهای این دانشگاه در حوزه مرکز تحقیقات پیارم در حاجیآباد، تولید بذر هیبریدی در رودان و اقدامات دریا محور در راستای مراکز تحقیقاتی و آبزیپروری در بندرعباس و قشم و ایجاد سرای نوآوری افزود: تولید محصولات کشاورزی در کنار سایر محصولات دانشبنیان ، نشان از حرکت رو به رشد این دانشگاه در استان دارد.
وی با بالا خواند توان علمی این دانشگاه اظهار امیدواری کرد: تا با مساعدت و همکاری این دو بخش بتوان موانع را از پیش رو برداشت و تهدیدهای حوزه آب و کشاورزی را با مطالعات علمی به فرصتهای نوین در راستای آفرینشهای جدید رقم زد.
رئیس شورای پژوهشی و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی استان هرمزگان نیز در ابتدای این جلسه ضمن ابراز خرسندی از این رویداد مبارک گفت : دانشگاه آزاد اسلامی استان هرمزگان با بیش از ۳۰۰ عضو هیئتعلمی میتواند بهصورت جدی با اعضا خانه کشاورز درزمینهٔ تولید ، بستهبندی و بازاریانی محصولات کشاورزی و حل مسائل مختلف بخش کشاورزی با داشتن محققین برجسته ملی و بینالمللی همکاری مؤثر نماید.
علیرضا سایبانی از یکپارچه بودن سیستمهای کارگاهی و آزمایشگاهی این دانشگاه بهصورت یک سامانه جامع خبر داد و گفت: بیش از ۵۰ کارگاه، لابراتوار و آزمایشگاه فعال تخصصی ، در این دانشگاه در استان فعال است و هرجایی که نیاز به کمک باشد میتوان از پتانسیل سایر واحدهای دانشگاهی در سامانه آزمایشگاهها همکار آزاد (ساها) در اسرع وقت کمک گرفت.
وی در ادامه خاطرنشان کرد : دانشگاه آزاد اسلامی با عبور از دانشگاهی نسل اول و دوم بهعنوان دانشگاه کارآفرین و مسئله محور درصدد ایجاد راهحلهای خلاقانه با بکار گرفتن امکانات ، منابع مالی نیروی انسانی کاردان برای حل معضلات اجتماعی جامعه است که میتواند یاریگری در کنار کشاورزان و دستاندرکار خبره کشاورزی نیز باشد .
سایبانی اظهار امیدواری کرد: دانشگاه آزاد بتواند با همکاری خانه کشاورز و اتاق اصناف کشاورزی و منابع طبیعی استان هرمزگان با استفاده از پتانسیلهای این دو مجموعه بزرگ در انجام راهبردهای خاص ،کارآمد اثربخش درزمینهٔ کشاورزی ، با انعقاد تفاهمنامه همکاری ، منشأ خیروبرکت در این استان شود.
در پایان مراسم با امضای تفاهمنامه همکاری با هدف استفاده بهینه و متقابل از ظرفیتها و امکانات علمی آموزشی و توسعه همکاریهای علمی تحقیقاتی و فناورانه بین دانشگاه آزاد اسلامی استان هرمزگان ، اتاق اصناف کشاورزی و منابع طبیعی و خانه کشاورز به منظور برطرف ساختن نیازها، پیشبرد برنامهها و فعالیتهای مکمل و مشترک و آینده سازی علمی تحقیقاتی و فناورانه به امضای طرفین رسید و مقرر شد این همکاری سهجانبه با قدرت و پشتکار و جدیت لازم دنبال شود.