مدیر عامل شرکتهای تعاونی تولید کشاورزی چایکاران شمال کشور ضمن اشاره به لزوم فرهنگ سازی در جامعه برای استفاده از چای سالم ایرانی در جهت استفاده و حمایت از اين محصول گفت: برای حمایت از تولیدکننده و صنعت چای وفراهم آوردن بازار فروش برای این محصول نیاز به همکاری و هم افزایی همه جانبه وجود دارد.
فرشید محبی مدیر عامل شرکتهای تعاونی تولید کشاورزی چایکاران شمال کشور ضمن اشاره به فرمایشات امام جعفر صادق(ع) که فرمودند:” کشاورزان گنجهای خدا بر روی زمین هستند و در میان مردم نزد خدا هیچ کاری مثل کشاورزی نیست” گفت: در حال حاضر 41 شرکت تعاونی چایکاران با بیش از 50 هزار خانوار کشاورزی چایکار در استانهای گیلان و مازندران در حال فعالیت هستند.
وی ضمن اشاره به شاخص عملکرد فعالیت اتحادیهها در سنوات گذشته افزود: از جمله این فعالیتها میتوان به اجرای طرح بیمه فراگیر باغات چای، صدور دفترچه چایکاری، تهیه و توزیع نهادههای کشاورزی، بازگشایی و راه اندازی بزرگترین کارخانه چای سازی(سپیدرود) استان گیلان و مازندران، خرید برگ سبز چای از چایکاران، بسته بندی چای خشک با برند چای زرولگ و ایجاد مراکز فروش در مرکز استان و شهر لاهیجان اشاره کرد.
محبی در ادامه به 26 هزار هکتار سطح زیر کشت باغات چای در استانهای گیلان و مازندران اشاره و عنوان کرد: 90 درصد این میزان سطح زیر کشت در استان گیلان و مابقی در استان مازندران هستند.
وی با بیان این مطلب که چای با فرهنگ و سنت ایرانی عجین شده و جزو آداب و رسوم ایرانیان است تصریح کرد: در حال حاضر تولید ما حدود 25 هزار تن و سرانه مصرف چای در داخل کشور حدود 110 هزار تن است.
مدیر عامل شرکتهای تعاونی تولید کشاورزی چایکاران شمال کشور همچنین به کیفیت چای ایرانی اشاره و عنوان کرد: چای ایرانی به دلیل نداشتن آفات و عدم استفاده از سموم دفع آفات یکی از بهترین و سالم ترین چایهای موجود در جهان است و ارگانیک، سالم و طبیعی بودن، این محصول ایرانی را در ردههای بالای چای در جهان قرار داده است.
محبی در ادامه به فرهنگ سازی در زمینه استفاده از چای مرغوب ایرانی توسط رسانههای داخلی و صدا و سیما تاکید و خاطرنشان کرد: میتوان با حمایت از تولید داخلی چای گامی مثبت در راستای حمایت از چایکاران و تولیدکنندگان داخلی برداشت.
به گزارش کاج پرس به نقل از پات،مدیر عامل شرکتهای تعاونی تولید کشاورزی چایکاران شمال کشور ضمن اشاره به موانع و مشکلات چایکاران گفت: از جمله این مشکلات میتوان به بالا بودن قیمت نهادههای کشاورزی علی الخصوص کودهای سوپرفسفات تریپل و سولفات پتاسیم و عدم تامین و تحویل به موقع کود شیمیایی به اتحادیه وچایکاران و نرخ بالای بیمه باغات چای و عدم پرداخت غرامت در زمان خسارت اشاره کرد.
وی بر خرید تضمینی چای تاکید و بیان کرد: سوابق نشان داده که سایه دولت میبایست به عنوان ناظر و مجری کماکان بالای سر این محصول باشد به دلیل اینکه برگ سبز چای پس از برداشت عمر کوتاه چند ساعته ای دارد که نمیتوان این محصول را نگهداری کرد و خیلی سریع باید به کارخانجات چایسازی عرضه شوند و اینکه سهم خرید تضمینی از سوی دولت ۲۵ درصد است که نباید ازین مقدار کاسته شود با کم کردن سهم دولت یا واگذاری کامل به بخش خصوصی باغات چای همچون ادوار گذشته رها و تبدیل به خرابه میگردند و نارضایتی و سوءاستفاده بیشتر شده و ازین وضع مافیای چای رضایتمندتر خواهند شد.
محبی همچنین حمایت از تولید داخلی، تبلیغات گسترده در رسانهها از چای داخلی، کوتاه کردن دست مافیای چای و جلوگیری از ورود بی رویه چای خارجی، واگذاری زمینهای دولتی با قیمت ارزان به تشکلهای تعاونی چایکاران، صدور مجوز جهت احداث کارخانجات چایسازی برای اتحادیه و تشکلها و فراهم آوردن بازار مصرف چای ایرانی در داخل همچون قرار دادن چای ایرانی در سبد خانوارها، سازمانها، نهادها و ارگانها را از جمله انتظارات چایکاران از مسئولان برشمرد.
لازم به ذكر است، مردم ایران میتوانند از چای سالم و باکیفیت عاری از هرگونه سم و افزودنی رنگ و اسانس را از کارخانه چایسازی سپید رود تحت نظر اتحادیه چایکاران با نام چای زرولگ با قیمت کارخانه و هزینه ارسال رایگان مستقیم بدون واسطه جهت حمایت از تولید داخل خرید نمایند.