معاون امور زراعت وزیر جهاد کشاورزی با بیان اینکه در ابتدای فصل کشت پیش بینی تولید دشوار است، گفت: در سال زراعی جدید براساس سطح زیرکشت، خرید تضمینی ۱۰ میلیون تن گندم در کشور برآورد میشود.
«جواد وفابخش» در حاشیه گردهمایی سراسری آغاز سال زراعی ۱۴۰۱ – ۱۴۰۰ با رویکرد ارتقای امنیت غذایی که با حضور وزیر جدید جهاد کشاورزی برگزار شد، افزود: اکنون دو میلیون هکتار از اراضی کشور زیر کشت گندم آبی و چهار میلیون هکتار زیرکشت گندم دیم قرار دارد. در سالهایی که وضعیت جوی مناسب داشته باشیم، از این سطح حداقل ۱۰ میلیون تن گندم خریداری می شود و بخشی از تولید به خودمصرفی، بذر و دیگر مصارف کشاورزان می رسد.
معاون امور زراعت وزارت جهاد کشاورزی اظهار داشت: در برخی سالها علاوه بر خشکسالی، با مشکل خروج گندم از شبکه مصرف انسانی روبرو می شویم که می تواند برآوردهایی که از قبل انجام شده را محقق نسازد.
وی تصریح کرد: سال گذشته با خشکسالی و کاهش بارندگی ها روبرو شدیم به طوری که ۱۷ استان کشور دچار مشکلاتی در تولید شدند اما با این وجود توانستیم بذر، کود و نهاده های مورد نیاز بخش کشاورزی را از داخل همین مزارع تامین و ارقام را حفظ کنیم.
ضرورت تغییر تاریخ کشت پاییزه سال زراعی جدید به دلیل کاهش بارندگیها
وفابخش گفت: امسال براساس وضعیت جوی امیدواریم با مشکلی در حوزه بذر، کود و آفتکشها روبرو نشویم هرچند که فصل پاییز سال جدید غیر طبیعی پیش بینی شده اما امیدواریم با تغییر تاریخ کشت و برخی تمهیدات دیگر برای مناطق مختلف کشور، بتوانیم به اهداف برنامه دست پیدا کنیم.
وی با اشاره به لزوم اجرای مدیریت ریسک در بخش کشاورزی اظهار داشت: در برخی از مناطقی که کشاورزی دچار اثرپذیری از اقلیم می شود، سیستم های بیمه برای حمایت از کشاورزان به کمک می آیند و اجازه نمی دهند که درآمد کشاورزان از تولیدشان که خسارت دیده از بین برود.
معاون وزیر جهاد کشاورزی افزود: بنابراین امیدواریم با تقویت سیستم بیمه در سال های پیش رو این نقص هم تا حد زیادی جبران شود.
وی به کشاورزان توصیه کرد: امسال برای کشت دیم مطمئن در مزارع کشور، محصولاتشان را بیمه کنند تا بتوانند از حمایت های بیمه ای بهره مند شوند.
وفابخش از صندوق های بیمه خواست شرایطی را برای حمایت بیشتر کشاورزان از حمایت های بیمه ای فراهم کنند.
معاون امور زراعی وزارت جهاد کشاورزی درباره اجرای الگوی کشت گفت: امسال وزارتخانه متبوع به یکی از بسترها که بیش از همه پرداخته، کشاورزی قراردادی است زیرا وقتی کشاورزی را در قالب حرفه ای و قرارداد شروع می کنید، به طور حتم می توانید سیاست های کلان مانند تخصیص آب و منافع کشاورزان را در نظر بگیرند.
وی اضافه کرد: امسال اگر بتوانیم بخش عمده مزارع گندم را در قالب کشاورزی قراردادی مدیریت کنیم، بخشی از مشکلات در حوزه غلات حل می شود زیرا در بخش دانه های روغنی امسال در کشت پاییزه ۴۰ هزار هکتار تفاهم نامه امضا شده و می توانیم تا ۱۵۰ هزار هکتار را در کشت پاییزه داشته باشیم.
به گفته وی، برای کشت بهاره نیز بار دیگر متقاضیانی که برای کشت قراردادی مراجعه کنند، اختیارات و تفاهم نامه امضا می کنیم.
وفابخش گفت: موضوع دیگر همکاری دیگر دستگاه ها و همه اجزای کشور است که سطحش از مزارع کشاورزان یا معاونت یا وزارتخانه فراتر است. ما در حوزه تکنولوژی و فنی مشکلی نداریم آنچه که مهم است سیاست گذاری های کلان کشور در بخش نرخ ارز، مسائل فرآوری این محصولات در کارخانجات، تقاضای بخش صنعت برای تامین خوراک از داخل و زنجیره های متعددی که به الگوی کشت وصل می شود.
به گزارش ایرنا، گردهمایی سراسری آغاز سال زراعی ۱۴۰۱ – ۱۴۰۰ امروز ( بیستم شهریورماه ) با رویکرد ارتقای امنیت غذایی برگزار شد.