سیاسیکاریها را باید برای سیاسیون باقی بگذاریم.
کارهایی که ما در بخش کشاورزی انجام میدهیم نباید سیاسیکاری باشد و سیاسیکاریها را باید برای سیاسیون باقی بگذاریم و ما به کار خودمان که همان تولید است بپردازیم.
سرپرست وزارت جهاد کشاورزی با انتقاد از پتروشیمیهای کشور برای تامین کود مورد نیاز جامعه کشاورزی گفت: برای تامین کود و جلوگیری از قطع آن باید به پتروشیمیها التماس کنیم و چنان شاخی به ما نشان میدهند که گوشت تنمان آب میشود.
به گزارش دهقان نیوز به نقل از تسنیم، عباس کشاورز در گردهمایی مدیران ملی تعاون روستایی اظهار کرد: در همه کشورهای دنیا موضوع تامین امنیت غذایی یک رکن و اصل مهم به حساب میآید و در کنار آن دولت و ملت وظیفه حفظ و حراست از منابع طبیعی آن کشور را برعهده دارند.
وی افزود: کشاورزی ایران 3 چالش بزرگ دارد که این چالشها با استفاده از تکنولوژی روز دنیا و افزایش بهرهوری قابل رفع شدن است و نگرانی در این خصوص نداریم.
سرپرست وزارت جهاد کشاورزی اظهار کرد: مهمترین چالش بخش کشاورزی موضوع آب است به طوریکه در حال حاضر بسیاری از چاهها و رودخانههای کشور آب ندارند و آب سدها نیز افت کرده است.
کشاورز با اشاره به بارش مناسب باران در سال گذشته اظهار کرد: بارش باران در سال گذشته یک استثنا بود آب بسیاری از سدها افت کرده و تنها در استانهایی مثل خوزستان و استانهای غربی کشور آب سدها پر است و مشکل جدی آب داریم اما نباید از این موضوع ترس داشته باشیم.
وی تاکید کرد که دومین چالش بخش کشاورزی عملکرد پایین محصولات تولیدی است به طوریکه در بخشهایی مانند تولید پنبه و سیبزمینی و محصولات دیگر عملکردی پایین داریم.
سرپرست وزارت جهاد کشاورزی تاکید کرد: سومین چالش در بخش کشاورزی نوع پایداری منابع است. این ناپایداری ما را در معرض فرسایش خاک قرار میدهد. همچنین موضوع ناپایداریهای اقتصادی یکی از مهمترین چالشها است که منجر به کاهش درآمد کشاورزان میشود.
کشاورز در بخش دیگری از صحبتهای خود با اشاره به اینکه به موضوع تقاضا در بخش کشاورزی به طور جدی در کشور پرداخته نشده است گفت: فکر ما از کشاورزی تنها فعالیتی است که کشاورزیچیها انجام میدهند در حالیکه کشاورزی امری اقتصادی است.
وی افزود: بدون تقاضا نباید هیچ محصولی را تولید کرد که مثال بارز آن همان تولید بیش از اندازه هندوانه و گوجهفرنگی بود که تولید مازاد آن روی دست کشاورزان باقی ماند.
سرپرست وزارت جهاد کشاورزی اظهار داشت: توجه به تقاضا در دستور کار ما نبوده است که امیدواریم این بخش به موضوع تقاضای بازار توجه بیشتری شود.
کشاورز تاکید کرد که هیچ تولیدکنندهای در بخش کشاورزی نباید بدون در نظر گرفتن شرایط بازار اقدام به تولید کند و لازم است که رابطه تولید و مصرف بازتعریف شود در غیر این صورت هر دو طرف زیان خواهد کرد.
وی در بخش دیگری از صحبتهای خود با بیان اینکه جمهوری اسلامی ایران با دو چالش اصلی آب و اشتغال مواجه است گفت: کشورمان تنها با این دو چالش مواجه است که چالش آب را میتوان از طریق بخش کشاورزی و نحوه فعالیت کشاورزان حل کرد اما برای رفع چالش اشتغال برنامهریزان کشور باید برنامهریزیهای متناسب کنند.
سرپرست وزارت جهاد کشاورزی افزود: ما نیز در این وزارتخانه با افزایش بهرهوری و توسعه در بخشهایی مانند گلخانهها میتوانیم به افزایش اشتغال در کشور کمک کنیم اما برای حل این موضوع عمده تلاشی که باید انجام شود توسط برنامهریزان کشور است.
کشاورز گفت: در گذشته گفته میشد که هر تراکتور که به مزارع کشاورزان وارد میشود یک اشتغال از بین میرود و اما مشاهده شد که اینطور نبود و افزایش بهرهوری منجر به ایجاد اشتغال بیشتر نیز میشود.
وی همچنین با اشاره به کاهش ارزش پول ملی و تاثیر آن در بخش کشاورزی گفت: در گذشته نرخ ارز در کشورمان به صورت مصنوعی پایین نگه داشته میشد که این امر به ضرر کشاورزان بود.
وی افزود: در این شرایط به جامعه کشاورزی گفته میشد که قیمت محصولات تولیدی شما گران است چرا اقدام به واردات نمیکنید اما اکنون مشاهده میشود که با شفافسازی نرخ ارز قیمت محصولات کشاورزان واقعی شده است.
سرپرست وزارت جهاد کشاورزی با ابراز خشنودی از تک نرخی شدن ارز گفت: این ارز به نفع بخش کشاورزی کشور است؛ با پایین نگه داشتن نرخ ارز در گذشته قیمت محصولات کشاورزی را در کشور سرکوب کرده بودیم.
این مقام مسئول ادامه داد: با نرخ ارز 12 هزار تومانی کشاورزان میتوانند ظرفیتهای مناسبی برای صادرات داشته باشند.
وی در بخش دیگری از صحبتهای خود با اشاره و تاکید بر اهمیت خصوصیسازی در کشور در بخش کشاورزی گفت: ترکیه همین راهی که ما به دنبالش بودهایم رفته و تمام اختیارات را به تشکلها واگذار کرده است.
پتروشیمیها برای دادن کود به کشاورزان طوری شاخ نشان میدهند که گوشت تنمان آب میشود!
کشاورز افزود: ترکیه اکنون به حدی پیشرفت کرده که در کشور ما پتروشیمی خرید کرده تا کود مورد نیاز کشاورزان خود را به موقع تامین کرده و به کشور خود انتقال دهد اما ما برای اینکه تامین کود کشاورزمان قطع نشود باید التماس کنیم. پتروشیمیها طوری به ما شاخ نشان میدهند که گوشت تنمان آب میشود.
سرپرست وزارت جهاد کشاورزی با تاکید دوباره بر اهمیت بهرهوری در بخش کشاورزی گفت: از هر متر مکعب آب باید بتوانیم 1.5 کیلوگرم گندم تولید کنیم و میزان تولید گندم در استانهایی مانند خوزستان، گلستان و آذربایجان غربی باید بالای 7 تن در هر هکتار باشد.
وی در پایان صحبتهای خود تصریح کرد: کارهایی که ما در بخش کشاورزی انجام میدهیم نباید سیاسیکاری باشد و سیاسیکاریها را باید برای سیاسیون باقی بگذاریم و ما به کار خودمان که همان تولید است بپردازیم.