رئیس انجمن وارد کنندگان سم و کود ایران گفت: سم، کود و بذر مورد استفاده در بخش کشاورزی سالها بود مالیات بر ارزش افزوده نداشت اما کشاورزان امسال باید هنگام خرید این محصولات ۱۲ تا ۱۳ درصد مالیات و سایر عوارض بپردازند.
مهدی حسینی یزدی، رئیس انجمن وارد کنندگان سم و کود ایران در نشست خبری اظهار داشت: بعد از حذف ارز 4200 تومان واردات نهاده های کشاورزی مشکلی برای تامین کود و سم وارداتی وجود ندارد و کمبودی در بازار ایجاد نشده است.
وی افزود: 25 درصد سموم کشاورزی مورد نیاز بخش کشاورزی کشور از محل واردات محصول نهایی و مابقی از محل واردات ماده اولیه و تولید در داخل کشور، تامین می شود.
رئیس انجمن وارد کنندگان سم و کود ایران در ارتباط با کیفیت سم گفت: با توجه به اینکه تمام آنها قبل از ورود به کشور توسط خود دولت آزمایش می شود،سلامت آنها تایید شده است.
رئیس انجمن وارد کنندگان سم و کود ایران ادامه داد: سم، کود و بذر مورد استفاده در بخش کشاورزی سالها بود مالیات بر ارزش افزوده نداشت اما کشاورزان امسال باید هنگام خرید این محصولات 12 تا 13 درصد مالیات و سایر عوارض بپردازند.
وی در پاسخ به سوال خبرنگار خبرگزاری تسنیم درباره اینکه چرا از سموم کشاورزی کم خطر به کشور جلوگیری نمیشود گفت: قیمت و کیفیت سموم کشاورزی با یکدیگر متفاوت است و کشاورزان خود باید درباره خرید این محصولات تصمیم گیری میکنند.
وی افزود: با کم کردن هزینه های جانبی مانند مالیات بر ارزش افزوده، اخذ مابه التفاوت توسط بانک مرکزی، توجه سازمان حمایت در قیمت گذاری به کیفیت و موانع پیش روی واردات از جمله گمرکی می توان هزینه واردات را کاهش داد و کشاورزان را به سمت استفاده از محصولات مطلوب تری برد.
تعادل مصرف کودهای کشاورزی به هم خورده است
کیانوش کلهر نایب رئیس هیئت مدیره انجمن و ارد کنندگان سم و کود ایران نیز در این نشست در ارتباط با وضعیت تامین و تولید کود در کشور اظهار داشت: نیاز سالانه کودهای کشاورزی در کشور سالانه حدود 5 میلیون تن است اما در سال گذشته تنها 2.8 میلیون تن مصرف شده است.
وی افزود: از 2.8 میلیون تن کود در کشور 2.2 میلیون تن آن توسط پتروشیمی های داخلی تولید و به قیمت دولتی به دست کشاورزان می رسد اما آنها به تنوع کود مصرفی توجهی نمیشود.
کلهر گفت: برای اثرگذاری مصرف کود باید تمام کود های مورد نیاز بخش کشاورزی را به طور متوازن استفاده و بالانس ایجاد کرد در غیر این صورت منجر به هدر رفتن منابع خواهد شد.
خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم/